Apard Apard Apard
Dit zijn volgens kenners dé tuintrends van 2024

Dit zijn volgens kenners dé tuintrends van 2024

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij, en dat betekent ook weer nieuwe trends op tuingebied! Voor liefhebbers van luxe overkappingen, buitenkeukens en tuinkamers houd Apard natuurlijk de vinger aan de pols voor de nieuwste ontwikkelingen. Laten we samen een kijkje nemen naar de tuintrends van 2024.

Luxe tuinoverkappingen als stijlvol buitenoord

Een opvallende trend in 2024 is het gebruik van luxe overkappingen als centraal element in de tuin. Tuinbranche Nederland benadrukt de groeiende populariteit van hoogwaardige materialen en moderne ontwerpen. 

Bij Apard is dit geen verrassing, aangezien luxe overkappingen een kernonderdeel vormen van onze projecten. Of het nu gaat om een moderne tuinoverkapping met berging of een houten overkapping met buitenkeuken, er valt altijd iets te kiezen voor elke tuinstijl.

Buitenkeuken onder overkapping

Buitenkeukens met overkapping: de ultieme culinaire ervaring

Buitenkeukens blijven ook in 2024 een essentieel onderdeel van trendy tuinontwerpen. Bij Apard zien we een stijgende vraag naar buitenkeukens met bijbehorende overkappingen. Hier sluit de trend naadloos aan op onze expertise. 

Combineer functionaliteit met stijl door een luxe overkapping boven je buitenkeuken te plaatsen. Zo geniet je niet alleen van de heerlijke geuren van het buitenkoken, maar ook van beschutting tegen zon en regen.

Luxe tuinkamers: het verlengstuk van je leefruimte

Tuinkamers worden steeds meer gezien als een waardevolle uitbreiding van de leefruimte. Ook zien we dat tuinkamers steeds vaker worden ingezet als flexibele werkruimtes. Qua inrichting gaan we zien dat tuinmeubels van hout of gevlochten riet worden gecombineerd met kleurrijke tuinkussens met franjes en kwasten. Zoek maar eens op de trend Viva la Vida. 

Omdat bij ons elk project maatwerk is, kunnen we onze tuinkamers perfect afstemmen op hun functie. Of je nu een thuiskantoor wilt creëren, een yoga ruimte wilt inrichten of simpelweg een comfortabele lounge wilt, onze tuinkamers zijn ontworpen met jouw wensen in gedachten.

Een tuinkamer is dé tuintrend van 2024

Duurzaamheid in tuininrichting: een permanente trend

De tuinbranche benadrukt terecht de voortdurende nadruk op duurzaamheid. Ook bij Apard staan we voor verantwoordelijkheid en vakmanschap. Daarom worden onze luxe overkappingen, buitenkeukens en tuinkamers vervaardigd met duurzame houtsoorten, zoals Douglas en Lariks hout. Momenteel werken we ook veel met thermisch gemodificeerd Ayous hout. Dit is een zeer luxe hardhoutsoort en één van de duurzaamste ter wereld! Het is licht van gewicht (en kleur) en vervormt nauwelijks. 

Ook is het mogelijk om voor een mooi groen sedumdak te kiezen. We zetten ons in om tuinen niet alleen mooier te maken, maar ook groener en duurzamer.

Of je nu gaat voor een luxe overkapping, een buitenkeuken met overkapping of een sfeervolle tuinkamer, bij Apard vind je de perfecte aanvulling op jouw tuinbeleving. Ontdek de mogelijkheden en maak van jouw buitenruimte een plek waar je het hele jaar door van kunt genieten.

Volgend jaar vertoeven in jouw eigen tuinkamer of onder jouw overkapping? Neem dan nu contact op!

Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten