Apard Apard Apard
Sedumdak op tuinoverkapping

Hoe jij meehelpt aan een beter klimaat (binnen jouw regio)

Groen, duurzaam én watervriendelijk. En dat terwijl je er gewoon subsidie voor krijgt! Eerder bespraken we de 5 voordelen van een sedumdakJe dak gaat langer mee, er is maar weinig onderhoud nodig en je bent ook nog eens supergoed bezig voor het milieu. Een andere stimulans is de mogelijkheid om subsidie te ontvangen over jouw sedumdak. Hier gaan we nóg dieper op in!

Wist jij namelijk dat Het Waterschap Hollandse Delta subsidies biedt voor mensen die hun tuin watervriendelijk maken? Hier is een sedumdak natuurlijk een mooi voorbeeld van! Heb of wil jij een sedumdak en ben je benieuwd of je hier subsidie over kunt krijgen? Met de Stimuleringsregeling Ruimtelijke Adaptatie kun je dit aanvragen voor een waterinitiatief.

Is een sedumdak geschikt voor jou?

Laat je een tuinkamer of luxe overkapping bouwen? Dan is dit dé kans om deze meteen uit te breiden met een sedumdak. Ook als je al zo’n mooi bouwwerk hebt staan, is dit zeker een optie. De beste kandidaat voor een groen dak? Een plat dak dat in de zon ligt. Laat dit nu precies twee dingen zijn waar onze overkappingen aan voldoen!

Met een sedumdak draag je bij aan een beter milieu én een betere waterhuishouding. Zeker nu het weer in ons land met de jaren steeds extremer wordt, door heftige regenbuien en langdurige droogte. Een goed idee dus om regenwater niet zomaar verloren te laten gaan. Hoe meer regenwater je opvangt, hoe minder overbelasting voor de riolen.

Kom jij in aanmerking voor de subsidie? Dan wordt zo’n 20% van de projectkosten door het Waterschap Hollandse Delta vergoed. Hier hangt een maximum van €5.000,- aan. Laat je wel goed informeren, want verschillende gemeenten betekent ook verschillende regelingen en subsidies.

Benieuwd of een sedumdak ook in jouw tuin past? Neem gerust contact met ons op. 

Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten