Apard Apard Apard
5x voordelen van een sedumdak

5x voordelen van een sedumdak

Het hele jaar door kan je genieten onder het dak van een overkapping of tuinkamer. Óp het dak liggen echter ook mogelijkheden. Het komt steeds vaker voor dat wij na afronding van een project nog een opdracht krijgen, namelijk het plaatsen van een sedumdak. Met het oog op duurzaamheid kan een sedumdak ook voor bedrijven een aantrekkelijke oplossing zijn. Graag lichten we enkele voordelen van een sedumdak uit:

1 Isolatie van warmte en geluid

Wanneer je onder een sedumdak zit, heb je minder last van regen en hagel en ander omgevingsgeluid. Dit komt door de geluidsabsorberende eigenschappen. In de zomer wordt het dak verkoelt en in de winter houdt de sedumlaag juist warmte vast.

2 Je dak gaat langer mee

Door de beplantingslaag op het dak is deze beter beschermd tegen verschillende weersomstandigheden en daarom wordt ook de levensduur verlengd.

3 Weinig onderhoud nodig

De plantjes hebben niet veel onderhoud nodig en kunnen zichzelf goed onderhouden. Er hoeft alleen eventueel wat onkruid verwijderd te worden.

4 Zorgt voor minder fijnstof en neemt CO2 op

De beplanting neemt fijnstof op en zet CO2 om in zuurstof. Fijnstof die bij een normaal dak met het regenwater het riool in zou spoelen, wordt opgevangen door een sedumdak. Hiermee wordt de luchtkwaliteit verbeterd. 

5 Subsidie vanuit de gemeente

In veel gemeenten kun je subsidie aanvragen voor een sedumdak. Het bedrag kan per gemeente verschillen. Op de website van je gemeente vind je meer informatie.

Naast al deze voordelen staat een groen dak simpelweg ook erg mooi. Denk groen!

Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten