Apard Apard Apard
Douglas of Lariks hout?

Douglas of Lariks hout?

Wist je dat alle houtsoorten die wij gebruiken uit duurzame bossen komen en een FSC- of PEFC-keurmerk hebben? We gebruiken voornamelijk Douglas, eiken en Lariks hout.

Nu zijn de meeste mensen wel bekend met eikenhout, maar wat is nu precies het verschil tussen Douglas en Lariks hout? Het grootste verschil tussen deze soorten zit hem in de kleur. Douglas neigt vaak toch meer roze van kleur te zijn, terwijl Lariks geler van kleur is. Ook is Lariks net iets duurzamer dan Douglas hout.

Door de duurzame materialen die we gebruiken, heeft ons maatwerk een extra lange levensduur. Hierdoor heb je heel lang plezier van je houten overkapping of tuinkamerDouglas of Lariks hout?

Beitsen, olie, verven of impregneren?

Er zijn verschillende manieren om Douglas en Lariks hout te behandelen en bewerken. Dit is niet noodzakelijk, omdat het immers niet veel invloed zal hebben op de kwaliteit. Toch raden we het wel aan, want het hout krijgt toch te maken met verschillende weersomstandigheden. 

Wil je het vergrijzen van het hout tegengaan? Behandel het hout dan met speciale beits voor Douglas of Lariks (vaak kun je zulke beits voor beide houtsoorten gebruiken). Hiermee zorg je er ook voor dat verschillende algen en schimmels tegen worden gehouden én het biedt bescherming tegen vocht en houtrot. Zorg ervoor dat je het hout beitst, wanneer het nog ‘nieuw’ is. 

Ontgrijs je overkapping

Heb je toch al een tijdje een overkapping of hek staan waarvan het hout inmiddels grijs aan het worden is? Geen paniek: je kunt door middel van verschillende producten de warme tint weer terugkrijgen. Er zijn verschillende ontgrijzers op de markt die vaak volledig biologisch afbreekbaar zijn en geen gevaar vormen voor je tuin. Daarmee verwijder je vuil van het hek en komt de mooie oranje/gelige kleur weer tevoorschijn!

Een houtsoort waar we tegenwoordig ook steeds vaker mee werken is het duurzame Ayous hout; een soort met vele voordelen. Hier lees je er alles over.Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten