Apard Apard Apard
Wat je nog niet wist over stalen deuren

Wat je nog niet wist over stalen deuren

Stalen deuren met glas zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. Sla een willekeurig woonmagazine open en je zult ze dan ook zeker weten tegenkomen. Maar waarom zijn deze prachtige deuren zo populair?

Door het licht dat er doorheen valt zorgen ze voor een ruimtelijk gevoel en het onderhoud is minimaal. In combinatie met de rest van de inrichting kunnen stalen puien een mooie toevoeging zijn in zowel landelijke als moderne interieurs.

Kortom, een veelbesproken stukje inrichting. Maar wat zijn nu de dingen die je nog níét wist over de stalen binnendeur? Hoe zijn deze deuren bijvoorbeeld ontstaan en op welke manieren worden ze gemonteerd? Voor het antwoord zal je snel verder moeten lezen!

Bestand tegen brand

Als we zo’n 25 jaar teruggaan in de tijd, zien we dat de stalen deuren al bestonden. In tegenstelling tot nu, waar de deur als een ware must wordt gezien, waren deze vroeger echter puur praktisch. Dit kwam doordat de stalen deuren veel meer brandwerend waren dan bijvoorbeeld aluminium deuren. Daarom waren de puien met glas vooral voor bedrijven erg interessant.

De laatste jaren zijn de deuren steeds populairder geworden onder particulieren. Dit hangt samen met het feit dat mensen steeds lichter en ruimtelijker willen wonen. Deze deuren met glas zijn dan natuurlijk ideaal!

Stalen deuren in tuinkamer

Praktisch, luxe of allebei?

Men denkt bij een deur al snel aan een ‘gewone’ scharnierdeur. Een die open gaat naar één kant. Bij AparD bieden we echter meer mogelijkheden, waardoor een stalen deur nóg meer luxe krijgt. In ruime woningen is het praktisch en mooi als een deur naar twee kanten open kan. Hiervoor bieden wij de zogenoemde taatsdeuren aan.

Als je juist niet zoveel ruimte hebt, maar toch graag een stalen deur wilt, is het natuurlijk handiger om een deur te hebben die niet veel ruimte inneemt. Een deur die openschuift is dan ideaal. Wij kunnen deze daarom ook realiseren met schuifdeuren.

Benieuwd of een stalen deur ook in jouw huis of kantoor mogelijk is? Neem gerust contact met ons op!

Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten