Apard Apard Apard
5x het voordeel van een lichtkoepel

5x het voordeel van een lichtkoepel

Ben je op zoek naar een oplossing waarbij je meer licht en ruimte creëert in huis of in je tuinkamer? Misschien zat je te denken aan een serre? Maar een lichtkoepel (ook wel lichtstraat genoemd) zou ook een hele goede uitkomst kunnen zijn! Vaak worden deze gemonteerd op een plat dak of op een aanbouw, zodat de ruimte nóg groter lijkt en je oneindig veel daglicht binnen krijgt. In deze blog lees je 5 voordelen van een lichtkoepel! 

Extra daglicht

We zeiden het net al: een lichtstraat zorgt voor heel veel daglicht en daglicht is goed voor ons! Hoe meer hoe beter. Een donker huis is daarentegen heel chic, maar het is bewezen dat een lichte omgeving je humeur ten goede komt. Daarnaast krijg je extra vitamine D binnen en komt je biologische klok in het juiste ritme. Met een lichtkoepel zorg je voor extra licht van bovenaf en dit is dus niet alleen praktisch, maar ook gezond!

Mooi voor het oog

Een lichtkoepel heb je in alle soorten en maten. Hoe dan ook straalt dit speciale dakraam elegantie uit en heeft het een moderne look. Toch is de lichtstraat makkelijk te combineren in verschillende interieurs, bij zowel landelijk als industrieel ingerichte huizen. Daarnaast maken wij alles op maat. We zorgen er dus altijd voor dat het past.

Optisch ruimer

Meer ramen betekent meer daglicht. En een lichte kamer betekent een ruimere kamer! Door aan meerdere kanten licht een ruimte binnen te laten, laat je de ruimte optisch groter lijken. Daar wordt iedereen blij van!

Profiteer van zonlicht en warmte

Een ander voordeel van een lichtstraat (of koepel) is dat je waarschijnlijk bespaart op je energiekosten, afhankelijk van het weer uiteraard. Als het zonnetje lekker schijnt, warmt het de ruimte achter het raam lekker op. Dat scheelt weer stookkosten.

Genieten in de nacht

We hebben het steeds over zon- en daglicht gehad, maar met geluk heb je ook ‘s nachts profijt van een lichtstraat. Kijk omhoog en wie weet geniet je van de prachtige sterrenhemel. Dit voegt weer een extra dimensie toe aan de kamer.

Wil je ook genieten van een lichtstraat in jouw huis of tuinkamer? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden! 


Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten