Apard Apard Apard
Houten buitenkeuken onder luxe overkapping

Deze prachtige overkapping hebben we gebouwd met luxe materialen zoals eiken balken, stalen kozijnen en een robuust balkenplafond met een Douglas dakafwerking.

Grootse buitenkeuken onder overkapping

Deze prachtige tuinoverkapping hebben we gebouwd met luxe materialen zoals eiken balken, stalen kozijnen en een robuust balkenplafond met een Douglas dakafwerking. Onlangs heeft de klant, een horecaondernemer, aangegeven dat hij graag een luxe buitenkeuken onder de overkapping wilde laten maken met een Boretti barbecue. Het kopen van zo'n groot meubel voor in de tuin is een hele opgave; daarom leggen wij graag uit hoe dit project in zijn werk gegaan is.

We hebben dit project in dezelfde stijl mogen realiseren als de luxe overkapping. Een robuuste uitstraling staat centraal voor deze luxe buitenkeuken waar het eten op gas en houtskool zal kunnen worden bereid. Daarbij komt een mooie open haard die compleet is ingebouwd.

Een luxe buitenkeuken van hout, staal én beton

We hebben speciaal voor deze klant enkele schetsen gemaakt. Diverse materialen zijn meegenomen in het ontwerp van de buitenkeuken: hout (robuust, oud Frans eikenhout), staal en beton. Tevens is veel apparatuur terug te vinden in dit project: een professionele ingebouwde Boretti gasbarbecue, een Big Green Egg (verwerkt in een mobiele unit), een afzuigschouw, koelkast en warmwatervoorziening d.m.v. een inbouwboiler.

Hoe is de houten buitenkeuken gebouwd?

Apard heeft de keuken in de werkplaats volledig met de hand gemaakt. Dit begon bij de eiken fronten, gemaakt uit oude eiken balken. Echte betonnen bladen zijn vervolgens op maat gemaakt. Een maatwerk mobiel meubelstuk, voorzien van geremde wielen, is vervolgens in stijl van de keuken gemaakt voor de Big Green Egg.

Voor het realiseren van de luxe buitenkeuken op locatie is een stenen sokkel gebouwd op een geplaatste betonnen fundering. De inbouwhaard is tevens op werkbladhoogte geplaatst om plaats te maken voor houtopslag onder de haard. De houtopslag van de haard is geheel op maat uit aluminium vervaardigd. Deze is voorzien van een matte zwarte poedercoating en afgestemd op de uitstraling van de haard. Uiteindelijk is de haard voorzien van een hittebestendige betonnen stuclaag in dezelfde stijl als de werkbladen.

Nadat de buitenkeuken op maat gebouwd was, is hij in twee werkdagen geplaatst. Dit begon met het plaatsen van de keukenblokken en alle apparatuur, waarna de betonnen bladen gemonteerd zijn met een Belgisch hardsteen wasbak. Hierna volgden het Big Green Egg meubelstuk en de afzuigschouw, welke op locatie op maat gemaakt gebouwd is en voorzien is van een inbouwunit en luchtafvoer. 

Unieke barbecue overkapping

Na oplevering van het project was onze klant dermate tevreden dat hij de gemaakte buitenkeuken (en de eerder gebouwde overkapping) gebruikt ter promotie van zijn restaurants en trouwlocaties. Apard kijkt terug op een geslaagd project!

Wil je ook een luxe buitenkeuken kopen, of wil je meer informatie over onze projecten? Neem dan contact met ons op.

Bekijk meer buitenkeuken projecten!

Houten buitenkeuken met bbq
Houten buitenkeuken met bbq
Houten buitenkeuken onder luxe overkapping
Luxe buitenkeuken onder overkapping
Houten buitenkeuken onder luxe overkapping
Houten buitenkeuken onder overkapping
Luxe overkapping laten plaatsen
Houten buitenkeuken onder luxe overkapping
Houten buitenkeuken onder luxe overkapping
Houten buitenkeuken onder luxe overkapping

Bekijk ook
deze prachtprojecten

Footer

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten