17-12-2021

Waar je op moet letten bij het plaatsen van een overkapping

Tuinoverkapping

Ga jij een overkapping laten plaatsen in de tuin? Dan zijn er een paar dingen waar je goed over na moet denken. Je wil natuurlijk niet dat dat ene fijne plekje onder de overkapping de hele dag in de zon staat, of dat je er helemaal niet met de hele familie onder past. Door rekening te houden met deze tips, krijg jij een overkapping die aan al jouw wensen voldoet.

Waar in de tuin komt de overkapping te staan?
Denk aan de indeling van de tuin en de looproute. Komt de overkapping direct aan het huis te staan? Of komt deze juist achter in de tuin? Als je al weinig lichtinval in je huis hebt, is het handiger om de overkapping niet aan het huis te zetten. Óf je gaat voor een dakraam of lichtstraat in de overkapping. Denk ook aan de stand van de zon, zodat je een plek uitkiest waar je ook echt in de schaduw zit als de zon op z’n heetst is. 

Welke maat heb je nodig?
Je weet inmiddels waar de overkapping geplaatst gaat worden. Nu moet je goed nadenken over hoe groot deze wordt. Het grote voordeel van onze maatwerk overkappingen is dat je de maat helemaal kunt afstemmen op je eigen behoeften. Ben je van plan er met al je familie en vrienden te zitten, of zal je er vooral tijd met je eigen gezin doorbrengen? Of komt er bijvoorbeeld een grote tafel onder de overkapping? Hierbij hou je natuurlijk ook rekening met de afmeting van de tuin.

Waar ga je de overkapping voor gebruiken?
Een overkapping is al lang niet meer alleen een plek om een boek te lezen in de schaduw. Het is een echt verlengde van de woonkamer. Gelukkig is er van alles mogelijk om van jouw overkapping een multifunctionele ruimte te maken. Denk eens aan verlichting, een keukenblok, schuifpuien, en kachels.

We snappen dat al deze keuzes misschien overweldigen. Daarom adviseren we je graag en stellen we de perfecte overkapping samen!

Deel deze blog!
Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen