14-04-2017

Houten veranda aan huis

Houten veranda tuin

Bij de stijlvolle inrichting van een woning komt heel wat kijken en bepaalde elementen zijn onmisbaar om de uitstraling en de sfeer van het huis of de tuin compleet te maken. Zo biedt een houten veranda comfort, veiligheid en luxe en als je van plan bent een houten veranda te plaatsen, dan is het ook de moeite waard zich daar beter over te informeren.

Welke materialen kunnen gebruikt worden? Wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een veranda? En welke prijs mag je daarvoor verwachten? Stuk voor stuk vragen die een antwoord behoeven. Het volgende overzicht geeft dan ook wat meer duidelijkheid.

De gebruikte materialen: hout & staal

Voor houten veranda's en tuinhuizen wordt doorgaans Noord-Europees Douglashout gebruikt, maar voor constructies met een luxe uitstraling wordt ook Frans Eiken toegepast. Een combinatie van beide soorten is echter ook mogelijk.

De combinatie van hout en staal is mogelijk bij de kozijnen of schuifpuien. Zo wordt een mooie balans bereikt. Het dak van de veranda wordt tenslotte uitgerust met een professioneel vervaardigde en geplaatste dakbedekking, aangebracht door een gecertificeerd bedrijf. Er is hierbij keuze tussen een traditionele, een 2-laags gebrande rubber dakbedekking of een EPDM bedekking, met daarnaast ook een afvoer voor regenwater. Op de dakbedekking rust 10 jaar garantie, en alle montagematerialen zijn uit RVS vervaardigd.

 

Hoe gaat het plaatsen van een houten veranda (aan huis) in zijn werk?

De plaatsing van de veranda zelf is één ding, maar er komen nog enkele belangrijke stappen voor dat kan gebeuren. Zo wordt er eerst besproken met de klant wat de mogelijkheden zijn in verband met materiaalkeuze, uitvoering, enzovoort.

Vervolgens wordt een schets van het ontwerp opgesteld, of er wordt beroep gedaan op een architect voor de luxe designs, en zodra dit klaar is wordt er verder met de klant besproken om toe te lichten en de offerte te bespreken.
Als het ontwerp is goedgekeurd wordt een plaatsingsdatum afgesproken, waarna de productie snel wordt gestart. De bouw van de veranda gaat zo lang mogelijk door in de werkplaats: de omstandigheden zijn hier immers ideaal, waardoor sneller en efficiënter gewerkt kan worden. Tenslotte kan eventueel bestrating aangelegd worden rondom of naar de constructie toe.

 

De prijs van een veranda of terrasoverkapping

De prijs van een veranda of terrasoverkapping hangt af van een aantal factoren, zoals het gekozen materiaal. Voor een standaard vrijstaande veranda of overkapping (met afmetingen van 2x3 meter) in Douglas hout en in beton gestorte palen als fundering, betaal je vanaf 2950 euro.

 

De verschillende soorten houten veranda's

Er zijn verschillende soorten veranda's, elk met hun unieke eigenschappen en voordelen. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen:

  • een gewone veranda/overkapping
  • een veranda die op de woning aansluit
  • een veranda met geïntegreerde bergruimte of een schuur
  • een afsluitbare tuinkamer of veranda
  • compleet uitgeruste tuinhuizen

Ook op het vlak van uitvoering is heel wat variatie mogelijk. Zo zijn er veranda's met een moderne, strakke uitstraling, maar ook rustieke modellen met een landelijk karakter zijn mogelijk. Hierbij kunnen nieuwe en oude materialen toegepast worden of gecombineerd worden. Tenslotte kun je kiezen tussen hellende daken, puntdaken of een combinatie van beide. De ontelbare mogelijkheden verzekeren dat elke stijl naar buiten kan worden gebracht!

 

Een houten veranda aan huis laten leveren

De levertijd van de constructie hangt af van het gebruikte materiaal. Zo vragen veranda's met stalen kozijnen of puien wat meer tijd, terwijl een houten maatwerk constructie al binnen 4 weken door AparD thuis geleverd en geplaatst kan worden.

Een veranda gemaakt van hout is de ideale manier om meer uitstraling aan de tuin te geven en dankzij de ontelbare mogelijkheden qua materiaal, uitvoering en soorten is er voor elk wat wils. Een kwalitatieve veranda of terrasoverkapping begint bij de zoektocht naar wat perfect bij de woning past en een professionele hand is dan ook onmisbaar. Wilt meer weten over de mogelijkheden of prijzen van een houten veranda? Neem gerust eens contact met ons op!

Deel deze blog!
Tuinhuis met veranda Houten veranda aan huis houten veranda bouwen houten veranda prijzen houten veranda aan huis Houten veranda
Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen