09-08-2021

Een veranda kopen? Stel deze vragen aan jezelf!

Je zit er al een tijd over te dromen, een veranda in de tuin. Omdat dit niet zomaar een aankoop is, wil je hier natuurlijk goed over nadenken en de juiste keuzes maken. Er is namelijk nogal wat mogelijk!

Een veranda kan in vele vormen komen, zoals met een terrasoverkapping, een tuinkamer of zelfs een hele buitenkeuken. Samen vinden we dé veranda voor jouw tuin, helemaal op maat gemaakt door AparD. Door de volgende 6 vragen aan jezelf te stellen worden jouw wensen voor een veranda een stuk helderder!

Vraag 1. Waar ga je de veranda voor gebruiken?

Zie je jezelf al gezellig onder de veranda zitten met een glas wijn en een goed boek? Of met heel je familie aan de BBQ? Denk goed na wat je allemaal met je veranda wil doen. Dit is ook de ideale kans om meer (opslag)ruimte te creëren voor bijvoorbeeld fietsen of een kleine werkplaats.

Vraag 2. Waar komt de veranda te staan?

De plek van de veranda in de tuin is bepalend voor de sfeer en wanneer deze gebruikt wordt. Wil je 's ochtends lekker in de zon zitten of 's avonds de laatste zonnestralen meepikken? Soms is het meteen duidelijk waar de veranda komt te staan bijvoorbeeld tegen het huis aan, maar dit is dus niet altijd het geval.

Vraag 3. Welk materiaal heeft je voorkeur?

Onze veranda’s worden gemaakt van hout. Wij gebruiken voornamelijk Douglas, eiken en Lariks hout. Alle houtsoorten die wij gebruiken komen uit duurzame bossen en hebben dan ook een FSC of PEFC-keurmerk. Naast hout kunnen er natuurlijk ook andere materialen verwerkt worden in de veranda, zoals stoer staal of een glazen pui.  Of je nu van landelijk of modern houd, met de juiste materiaalkeuze kan je elke stijl creëren! 

Vraag 4. Wat komt er op de vloer?

Ook niet onbelangrijk! Welk materiaal er op de vloer van je veranda komt hangt samen met waarvoor hij gebruikt gaat worden. In een tuinkamer gaat de voorkeur misschien naar vlonderplanken, terwijl een stenen vloer beter past bij een opslagruimte.

Vraag 5. Wat komt er op het dak?

Vergeet ook vooral het dak niet. Ook hier is namelijk van alles mogelijk! Heb je naast dakpannen en grind wel eens aan een sedumdak gedacht? Met een groen dak gaat je veranda langer mee en wordt warmte en geluid beter geïsoleerd. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel leuk uit! Lees hier welke voordelen een sedumdak nog meer heeft. Behoefte aan extra (natuurlijk) licht in je veranda? Dan is een lichtkoepel ook een goede optie!

Vraag 6. Wanneer neem je contact op met AparD?

Je kunt op elk moment contact met ons opnemen. Ook wanneer je nog niet alle vragen kunt beantwoorden. Samen komen we tot de ideale veranda voor jou!
 

Deel deze blog!
Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen