Apard Apard Apard
Welke tuintrends zien we in 2022?

Welke tuintrends zien we in 2022?

Niks is fijner dan een tuin die écht een verlengde is van je huis. Een plek waar je samen kan komen met familie en vrienden, heerlijk kunt eten en tot in de laatste uurtjes buiten kunt zitten.

Dit alles wil je natuurlijk wel in stijl doen. Apard neemt je vast mee naar 2022 en vertelt welke tuintrends er volgend jaar te zien zijn.

Going to Ibiza

Ken je de Bohemian woonstijl al? Deze gaan we dus ook terugzien in de tuin. Het gaat hier vooral om de aankleding. Dus denk aan leuke accessoires zoals kleurrijke kussentjes, kleden en rotan. Dit alles zorgt echt voor fijne zomerse sferen, zoals op Ibiza!

Weer of geen weer

We genieten lang niet alleen maar in de zomer van de tuin. Ook in 2022 gaan we voor een tuin waarin je elk seizoen je goed kunt vermaken. Met vuurkorven, overkappingen en buitenkachels zit je er zeker warmpjes bij. 

Verticaal tuinieren

Heb je niet een hele grote tuin? Ga dan de hoogte in! Met klimop, wat hangplanten en hout tegen de muur creëer je een verticale tuin en zorg je voor genoeg groen in de beperkte ruimte. Ook het gebruik van touw zien we vaak terug.

Be smart

Menig huis heeft een smart systeem waarmee automatisch de lichten uit gaan, de gordijnen dicht kunnen en de temperatuur geregeld kan worden. Waarom trekken we deze trend niet door naar buiten? Veel van deze systemen kunnen namelijk ook op de buitenverlichting ingesteld worden, zodat automatisch de lampen aangaan wanneer het buiten donker wordt. Zo zit je nooit in het donker!

Ga voor kleur

Houd je niet in met kleur! Vooral de groene tinten gaan we terugzien in de tuinen van volgend jaar. Naast de nodige planten en bomen zal deze kleur ook in het meubilair en de accessoires te vinden zijn. Vooral saliegroen is een favoriet. Combineer het met beige, grijs en crème en je zit helemaal goed.

Ga jij nu al aan de slag met de trends van volgend jaar?

Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten