Apard Apard Apard
Een tuinoverkapping plaatsen zonder vergunning

Een tuinoverkapping plaatsen zonder vergunning; simpeler dan je denkt!

Wil je een luxe overkapping of tuinkamer in je achtertuin laten plaatsen? Bij Apard realiseren we niet alleen stijlvolle en functionele buitenverblijven, maar zorgen we ook dat deze voldoen aan de regelgeving.

Een tuinoverkapping zonder vergunning

Het plaatsen van een luxe overkapping is een geweldige toevoeging aan je tuin, en het is relatief makkelijk om dit zonder vergunning te realiseren.

Voor een overkapping of tuinkamer van maximaal 3 meter hoog heb je geen vergunning nodig. 

Ruime afmetingen

Het totale oppervlak van de overkapping dient hierbij binnen de 30 m² te blijven. Dan hebben we het bijvoorbeeld over een overkapping van 7,5m bij 4m, of 10m bij 3m. Een ruime afmeting dus!

Een tuinoverkapping plaatsen zonder vergunning

Tuinoverkapping met vergunning: Apard neemt het uit handen!

Hoewel de meeste tuinoverkappingen gewoon zonder vergunning kunnen worden geplaatst, zijn er situaties waarin een vergunning verplicht is, bijvoorbeeld bij afwijkende afmetingen. In dat geval leveren wij het benodigde papierwerk aan bij de lokale gemeente, zodat je hier zelf niks voor hoeft te doen!

Een tuinoverkapping plaatsen zonder vergunning

Overkapping achtertuin: specifieke overwegingen

Bij het plaatsen van een overkapping in je achtertuin zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden. Zo gebruiken we duurzame en esthetisch verantwoorde materialen die passen bij de omgeving en de stijl van je woning. 

Bij Apard werken we alleen maar met duurzame houtsoorten zoals Douglas en Lariks hout en zorgen we altijd dat de overkapping een verlengde is van de stijl van je woning.

Een tuinoverkapping plaatsen zonder vergunning

Onderhoudstoegang

Ook zorgen we dat er voldoende ruimte overblijft voor onderhoudswerkzaamheden aan zowel de overkapping als aan de omliggende tuin en muren. Zo hou je je overkapping in tiptop conditie!

Conclusie

Bij Apard begrijpen we dat het naleven van regels en vergunningen ingewikkeld kan zijn. Daarom begeleiden we je door het hele proces, van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke bouw. 

Neem contact met ons op om jouw droomoverkapping te realiseren zonder zorgen over de regelgeving. Laat je inspireren door onze eerdere projecten en ontdek hoe wij jouw buitenruimte kunnen transformeren tot een luxe verblijf dat aan alle regels voldoet.



Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten