Apard Apard Apard
Veranda, overkapping of tuinkamer…Hoe zit het nou?

Veranda, overkapping of tuinkamer…Hoe zit het nou?

In de winter buiten kunnen zitten en in de zomer beschut kunnen relaxen: het is vaak de reden dan men een overkapping neemt. Of nee… een tuinhuis. Of toch een veranda? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze termen? We leggen je het graag uit:

Veranda VS overkapping

Een veranda, overkapping of terrasoverkapping komen bijna op hetzelfde neer. Toch is er een klein verschil: een veranda wordt vrijwel altijd tegen één kant van het huis gebouwd, vaak aan de tuinkant. Een overkapping kan overal ‘los’ in de tuin staan: achter in de tuin, boven een whirlpool of over het terras. Er zijn uiteraard eindeloze variaties. 

Een veranda en overkapping zijn beide niet afgesloten en worden op palen gebouwd. Bij Apard zijn we gespecialiseerd in het bouwen met Douglas hout en stalen puien.

Buitenkeuken met overkapping

Tuinkamer

Oké: een veranda en overkapping zijn inmiddels wel duidelijk, maar wat houdt een tuinkamer precies in? Een tuinkamer is eigenlijk hetzelfde als een overkapping óf veranda, alleen is deze afgesloten met glazen wanden: zo wordt als het ware een kamer gecreëerd. Bijvoorbeeld om lekker de tuin in te kunnen kijken, maar er wel warmpjes bij te zitten. Maar ook wordt dit vaak ingezet als kantoortje of een extra slaapplaats. Het is allemaal mogelijk!

Houten tuinkamer

Heb jij nou ook de wens om een veranda, overkapping of tuinkamer te laten realiseren in jouw tuin? Neem contact met ons op en bespreek met ons de vele mogelijkheden. 


Lees ook eens deze blogs door

Footer

Ook een luxe buitenverblijf
laten ontwerpen?

Of samen kijken wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Offerte aanvragen

Inspiratie opdoen?
Neem een kijkje

Wil je meer voorbeelden van onze projecten zien? Bekijk ze allemaal!

Bekijk projecten