terrasoverkapping

Stoere terrasoverkapping van hout

Tuinoverkappingen

Houten overkapping

Ben je ook altijd zo onder de indruk bij het zien van zo'n stoere terrasoverkapping van hout? Het geeft een natuurlijk en landelijke uitstraling, het gevoel van buitenleven wordt geprikkeld. Onlangs hebben wij een prachtige terrasoverkapping van hout mogen plaatsen bij een van onze klanten in de omgeving van Dordrecht. Graag willen wij je hier meer over vertellen en beschrijven hoe dit project tot stand is gekomen.Wat voor materialen hebben wij gebruikt voor deze overkapping van hout?

Voor deze overkapping hebben wij gebruikt gemaakt van Douglas hout. Deze houtsoort heeft van nature een hoge duurzaamheid en sterkte. Daarom is deze houtsoort zeer geschikt voor buitenconstructies. Het frame is door ons opgebouwd met 15 centimeter doorsnee dikke palen. Al deze dragende palen zijn op verstelbare ankers geplaatst, welke vervolgens in het beton zijn gestort. Deze palen staan ongeveer 2 centimeter vrij van de grond. Hierdoor is er geen grondcontact en wordt vochtvorming in de houten palen voorkomen.

Ook voor de wanden hebben wij een Douglas houten palen frame opgebouwd en dit aan beide zijden afgewerkt met Zweeds Rabat houtpanelen van 25 millimeter dik.

De aansluitende berging hebben wij voorzien van een drempelloos kozijn. Tevens is er een sterke Douglas houten deur aangebracht met een dikte van 4 centimeter, deze is ook voorzien van deugdelijk hang en sluitwerk. Het Douglas hout hebben wij ook verwerkt in het dak en het dakbeschot. Het dak bestaat uit zware balken van 17,5 centimeter doorsnee met als afwerking de geschaalde Douglas kraaldelen. De toegepaste dakbedekking bestaat uit een tweelaags rubberroid inclusief twee doorvoeren voor het hemelwater. Hierop geven wij tevens 10 jaar garantie bij elke klant.In welk tijdsbestek kan een terrasoverkapping gebouwd worden?

Voor dit specifieke project hebben wij een voortraject gehad van drie dagen in onze werkplaats. In deze fase maken wij het materiaal zo veel mogelijk op maat. Dit geeft het voordeel van een snelle montage op locatie. De constructie en oplevering van deze houten overkapping nam ongeveer vier dagen in beslag op locatie bij onze klant.

Naast het ontwerpen en plaatsen van deze overkapping mochten wij in samenwerking met Stam Hoveniers uit Dordrecht de tuin renoveren voor deze klant.

 

 

Terrasoverkapping op maat door AparD

Terrasoverkapping prijzen zijn afhankelijk van jouw persoonlijke stijl en voorkeuren. AparD is een gespecialiseerd bedrijf in alle mogelijke houtconstructies. Wij zijn ook zeer flexibel tijdens de uitvoering van uw project en wijzigingen tijdens het bouwproces zijn altijd bespreekbaar. Kom je op het idee tijdens de uitvoering om nog een extra stroomvoorziening aan te leggen? Wil je een extra kraan laten aanleggen in een berging? Het is allemaal bespreekbaar en te realiseren bij AparD.

Dit project in Dordrecht bracht ons na oplevering een zeer tevreden klant. Hierdoor kregen wij ook een vervolgopdracht voor de inrichting van de overkapping en een badkamer renovatie.

 

Neem gerust contact met ons op voor terrasoverkapping prijzen en andere projecten die je graag wil laten bouwen in en rondom jouw woning.

Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen