Overkapping met berging

Overkapping met berging en schutting

Tuinoverkappingen

Houten overkapping met berging

Onlangs werden we benaderd door mensen uit Oud-Beijerland met de vraag of we wilden meedenken over vervanging van de bestaande blokhut. Nadat we een afspraak op locatie bij de klant hadden afgestemd, zijn we voor een eerste gesprek langsgegaan. We hebben daar de bestaande situatie bekeken en zijn met de klant in gesprek gegaan over de wensen. Al snel bleek dat ze niet echt een beeld konden vormen over wat ze zelf wilden.

 

Berging en overkapping inéén 

Na enig doorvragen kwam ik er achter dat de klant een voorkeur had voor een overkapping met berging. Aan de hand van eerdere projecten en voorbeelden heeft de klant een beeld kunnen vormen. Hierna heb ik een tekening voor de klant gemaakt en een voorstel ingediend wat betreft de materiaalkeuze.

Gelukkig waren de bewoners erg enthousiast na het overleggen van het eerste voorstel. We hebben direct de opdracht voor de bouw van de overkapping met berging gekregen. Daarnaast mochten we nog een extra opdracht aannemen (lees hieronder).

Het is een grote overkapping geworden met geïntegreerde berging. Het geheel wordt voorzien van een elektrische installatie ten behoeve van verlichting voor de tuin en berging. Ook is er een infrarood-heater onder de overkapping geplaatst.

Afmetingen van de overkapping: 8.2m x 3.5m.

 

Berging en schutting van duurzaam Douglas hout

Het frame is opgebouwd met 15 cm dikke Douglas balken waarop zware dakbalken liggen met een douglas dakbeschot. De wanden van de overkapping zijn opgebouwd met chique Douglas Zweedse rabatdelen.

De dakbedekking van deze Douglas overkapping met berging is aangebracht door een Vebidak erkend bedrijf, waardoor er een garantietermijn van 10 jaar van toepassing is. Tijdens het project hebben we ook nog een opdracht gekregen voor het bouwen van een schutting in dezelfde stijl. De schutting is opgebouwd met zeer duurzame hardhouten palen en afgewerkt met traditionele potdekseldelen. Hierdoor vormt het een mooi geheel met de overkapping / berging.

Ook mocht de tuin worden aangepakt. Hiervoor hebben we een hovenier ingeschakeld waar wij goede ervaringen mee hebben.

 

Heb je naar aanleiding van de foto's vragen of wellicht interesse in een vergelijkbare overkapping? Vraag direct een offerte aan of neemt contact met ons op!

Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen