10-09-2021

Veranda, overkapping of tuinhuis… Hoe zit het nou?

In de winter buiten kunnen zitten en in de zomer beschut kunnen relaxen: het is vaak de reden dan men een overkapping neemt. Of nee… een tuinhuis. Of toch een veranda? Wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze termen? We leggen je het graag uit:

Veranda vs. tuinoverkapping

Een veranda, tuinoverkapping of terrasoverkapping komen bijna op hetzelfde neer. Toch is er een klein verschil: een veranda wordt vrijwel altijd tegen één kant van het huis gebouwd, vaak aan de tuinkant. Een overkapping kan overal ‘los’ in de tuin staan: achter in de tuin, boven een whirlpool of over het terras. Er zijn uiteraard eindeloze variaties. 

Een veranda en overkapping zijn beiden niet afgesloten en worden op palen gebouwd. Bij AparD zijn we gespecialiseerd in het bouwen met Douglas hout en stalen puien.

Tuinkamer

Oké: een veranda en tuinoverkapping zijn inmiddels wel duidelijk, maar wat houdt een tuinkamer (of buitenverblijf) precies in? Een tuinkamer is eigenlijk hetzelfde als een overkapping óf veranda, alleen is deze afgesloten met glazen wanden: zo wordt als het ware een kamer gecreëerd. Bijvoorbeeld om lekker de tuin in te kunnen kijken, maar er wel warmpjes bij te zitten. Maar ook wordt dit vaak ingezet als kantoortje of een extra slaapplaats. Het is allemaal mogelijk!

Heb jij nou ook de wens om een veranda, overkapping of tuinkamer te laten realiseren in jouw tuin? Vraag eens een offerte aan en bespreek met ons de vele mogelijkheden. 

Deel deze blog!
Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen