07-09-2022

Herfst bbq? Een buitenkeuken met overkapping is ideaal!

Buitenkeuken onder veranda

Een buitenkeuken onder een veranda zie je in steeds meer tuinen. We genieten van onze buitenruimte en maken het hier zo gezellig mogelijk. Toch moeten we er langzaam aan geloven. De dagen worden korter en de temperatuur daalt steeds een beetje verder. Maandenlang hebben we genoten van warme zonnestralen en is de bbq misschien wel vaker gebruikt dan ooit. 

Maar waarom zou je als de zomer voorbij is meteen afscheid nemen van deze heerlijke avonden buiten? Met een overkapping over je buitenkeuken organiseer jij de leukste herfst bbq in een handomdraai! Met deze tips haal jij alles uit je buitenkeuken op maat; ook in de donkere dagen van het jaar.

Breng sfeer naar je overkapping

Zo’n houten overkapping ziet er op zichzelf al mooi uit, maar met een herfst bbq kan je nog net wat groter uitpakken. Hang mooie lichtjes op, leg dekentjes neer en steek de kaarsjes aan. Vergeet ook vooral de drankjes niet. Zorg ook voor een gezellig zitje vlakbij de bbq in de buitenkeuken, zodat de bbq master niet alleen hoeft te staan! 

Laat geen warmte verloren gaan

Als er koude wind op de bbq blaast, heeft dit natuurlijk gevolgen voor de temperatuur en gaart het vlees minder snel. Wanneer de buitenkeuken onder een overkapping staat die één of meer dichte wanden heeft, zoals bij deze, is dit probleem meteen opgelost. Voor nog meer extra warmte en gezelligheid zijn er speciale op maat gemaakte vuurtafels, die Apard in dezelfde stijl als de houten buitenkeuken op maat vervaardigd. Ook buitenhaarden zijn een mooie optie.

Bereid echte herfstgerechten

Denk bij het uitkiezen van de gerechten aan het seizoen; noten zijn bijvoorbeeld helemaal hip in de herfst. Voor de vleesliefhebbers is een stukje wild niet te missen, maar ook vegetarische gerechten zien we steeds vaker terug op de bbq. Denk eens aan pompoen met feta of een warme salade met aubergine, mmm! Als dessert kan je gaan voor een klassieker bakbananen met chocolade en rum.

Helemaal geïnspireerd geraakt voor een herfst bbq onder je eigen overdekte buitenkeuken, maar heb je deze nog niet? Wij van Apard laten die droom graag uitkomen!
 

Deel deze blog!
Buitenkeuken onder overkapping Vuurtafel van hout Buitenkeuken onder overkapping
Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen