09-10-2017

Advies over luxe tuinmeubels en Douglas hout

Douglas hout buiten

Zodra een klant contact opneemt met AparD voor een luxe buitenmeubel, hecht ik mij direct aan het in kaart brengen van de wensen van de klant. De klant zoekt een meubel, een bepaalde stijl, met bepaalde materialen. AparD gebruikt graag Douglas hout, binnen én buiten! Aan de hand van de wensen van de klant maak ik graag een voorstel, dat ik vervolgens met de klant bespreek. Dit kan uiteraard op locatie bij de klant!

​Douglas hout voor binnen of buiten

AparD werkt graag met Douglas hout. Onze ervaring met dit soort hout is de mooie, robuuste uitstraling die het heeft. Doordat dit houtsoort zeer duurzaam is, hoeft u weinig onderhoud aan dergelijk meubilair te voeren. U ziet dan ook vaak dat Douglas hout buiten wordt gebruikt ten behoeve van tuinhuizen en overkappingen.

U kunt er voor kiezen om dergelijke houten buitenprojecten (zo ook een luxe buitenkeuken) te voorzien van een lak of beits, maar onbehandeld gaan de Douglas balken buiten - maar ook binnen - zeer lang mee. Een levensduur van 20 jaar is namelijk zeer goed mogelijk!

Uitdaging bij werken met dit hout

Zodra AparD voor u aan de slag gaat met Douglas houten balken, is de voorbereiding direct het meest uitdagend. Dit bestaat uit twee belangrijke aspecten: het aanleveren van een ontwerp en de voorbereiding in de werkplaats waar alle onderdelen op maat gemaakt moeten worden.

Het is voor ons zeer belangrijk dat deze onderdelen zeer nauwkeurig op maat worden vervaardigd, zodat we op locatie alleen het bouwwerk in elkaar hoeven te zetten. Aan het einde van het project is het overigens spannend om te zien hoe de klant reageert. Gelukkig is in onze ervaring gebleken dat het eindresultaat boven verwachting is!

Ook een tuinmeubel laten maken?

AparD maakt unieke producten volledig naar de wens van de klant. Er is ook voor detail en kwaliteit. Heeft u al in uw hoofd wat u wilt hebben en met welke materialen? Wij kunnen direct met u aan de slag gaan voor een mooi ontwerp of voorstel. Meer informatie over meubels op maat vindt u op de homepagina!

Deel deze blog!
Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook uw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken uw gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen