11-10-2022

4 tips hoe jij jouw overkapping gezellig kunt inrichten

Een overkapping is bijna onmisbaar geworden in de tuin, maar hoe zorg je ervoor dat je overkapping echt een fijne plek wordt? In deze blog lees je alles over het gezellig inrichten van jouw overkapping. 

 


Tip 1: Een tuinset maakt het verschil 
De eerste stap om jouw overkapping als een thuis te laten voelen, is het plaatsen van tuinmeubelen. Je kunt hiermee erg variëren; kies voor een grote eettafel waar je met de hele familie aan kunt zitten of ga voor een loungebank om volledig te ontspannen. 

Tip 2: Sfeerverlichting 
Met verlichting creëer je in één keer veel sfeer in jouw overkapping. Denk hierbij niet alleen aan het plaatsen van lampen, maar ook vuurtafels en vuurzuilen zijn goede voorbeelden van sfeerverlichting. Deze tuinaccesoires zorgen ervoor dat je ook in de wintermaanden kunt genieten van jouw overkapping. Benieuwd naar de opties voor een vuurtafel of vuurzuil? Bekijk het in onze andere blog.

Tip 3: Planten onder de overkapping 
Naast dat het belangrijk is dat jouw overkapping voor veel sfeer zorgt, is het ook fijn als deze nog bij de rest van de tuin past. Dit kun je waarmaken door planten te plaatsen in je overkapping. Ga jij voor een klimmende plant aan het plafond of voor een mooie vaas op tafel? 

Tip 4: Plaats een buitenkeuken 
Als je het echt groots wilt aanpakken (en er natuurlijk ruimte voor is) is een buitenkeuken dé uitvinding voor onder de overkapping. Een buitenkeuken is niet alleen zomers ideaal voor koude drankjes en ijsjes, maar ook in de wintermaanden leuk voor een herfstbarbecue! Uiteraard kun je ook dit bij Apard laten realiseren.

Deel deze blog!
Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen