12-01-2023

3 wintertips voor jouw overkapping of tuinkamer

Een vuurtafel; warm én sfeervol
Zonder warmte is er in jouw tuin weinig aan in de winterperiode. Zorg er dus voor dat je er warmpjes bij zit, bijvoorbeeld met een vuurtafel. Een vuurtafel brengt de volgende voordelen met zich mee: 

  • Geen onaangename geuren in je overkapping of tuinkamer. Let er wel op dat ventileren noodzakelijk is tijdens het stoken! 

  • Op een verantwoordelijke en veilige manier genieten van het vlammenspel.

  • Jij bepaalt zelf hoe warm het wordt, doordat je de hoogte van de vlammen kunt instellen. 

Ook bij Apard werken we graag met vuurtafels. Niet alleen zijn ze heel praktisch, maar het staat ook nog eens heel gezellig! 


Maak je tuin kleurrijk 
Een witte wereld is vaak waar we de winter mee associëren, maar helaas is dit in Nederland een stuk minder vaak het geval dan we hopen. En zonder een mooi pak sneeuw zijn de winterse dagen vaak erg somber.

Om deze somberheid te bestrijden kun je kiezen voor wat kleurrijke elementen! Laten we beginnen bij wat gezellige planten en bloemen die hun keur vasthouden, zoals de winterviool of de winterheide. Daarnaast kun je natuurlijk ook veel kleur terug laten komen in het interieur van je overkapping of tuinkamer. Kies voor wat gezellige kussens en dekens en jij kunt de hele winter genieten van een kleurrijke tuin! 


Licht in de donkere dagen
Sfeerverlichting is niet alleen handig, maar ook erg goed voor het brengen van (je raad het al) sfeer! Door je tuin te verlichten geniet je langer van het buitenleven. Dit kan al door een paar lampjes op te hangen. Natuurlijk is de sfeerverlichting in je overkapping of tuinkamer net zo belangrijk als in je tuin. Speel met verlichting door het op verschillende manieren terug te laten komen; als spotjes in de grond, aan de muur of een lichtsnoer aan de overkapping. 

Met al deze aanpassingen ben jij deze winter niet meer weg te slaan uit je buitenverblijven! 
Nog geen overkapping of tuinkamer waar jij het hele jaar van kunt genieten? Neem contact met ons op of bekijk eerst onze projecten.

 

Deel deze blog!
Offerte aanvragen?

De projecten van meubelmaker AparD zijn origineel en 100% op maat. Ook jouw meubels laten maken? Neem contact met ons op voor een verrassend resultaat met hout en staal! 

Wij gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact (privacyverklaring).

Offerte aanvragen